środa, 9 września 2015

TAGIATELLE Z MULAMI *przepis

Szybki a do tego niesamowicie wykwintne danie, które można zaserwować nawet podczas bardzo eleganckiej kolacji.




Składniki:
·         100g muli odsączonych z zalewy
·         Ząbek czosnku
·         Pół cebuli
·         Ćwierć czerwonej papryki
·         Garść świeżej bazylii
·         Makaron ( ja użyłam tagiatelle)
·         Sól, pieprz





Czosnek kroimy bardzo drobno, ewentualnie przeciskamy przez praskę. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mule odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewany oliwę z oliwek z posiekanym czosnkiem. Dodajemy do tego cebulę i paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy aż warzywa zmiękną. Dodajemy mule i smażymy chwilę, aby wszystkie smaki się połączyły. 



Na koniec łączymy z makaronem i posypujemy świeżą bazylią.






Smacznego!