Szybki
a do tego niesamowicie wykwintne danie, które można zaserwować nawet podczas
bardzo eleganckiej kolacji.
Składniki:
·
100g
muli odsączonych z zalewy
·
Ząbek
czosnku
·
Pół
cebuli
·
Ćwierć
czerwonej papryki
·
Garść
świeżej bazylii
·
Makaron
( ja użyłam tagiatelle)
·
Sól,
pieprz
Czosnek kroimy bardzo drobno, ewentualnie przeciskamy przez
praskę. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mule odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewany oliwę z oliwek z posiekanym
czosnkiem. Dodajemy do tego cebulę i paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem
i podsmażamy aż warzywa zmiękną. Dodajemy mule i smażymy chwilę, aby wszystkie
smaki się połączyły.
Na koniec łączymy z makaronem i posypujemy świeżą bazylią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz