wtorek, 25 sierpnia 2015

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM *przepis


Ciasto francuskie jest jednym z moich ulubionych – można kupić gotowe, bardzo szybko przyrządza się z niego jakieś danie, a do tego ma wiele zastosowań. Przykładem na szybką i łatwą przekąskę są parowki w cieście. Ja użyłam mini paróweczek, w sam raz nadających się na imprezową przystawkę.


Składniki:
1 opakowanie mini parówek (drobinki)
1 opakowanie ciasta francuskiego
Ser (u mnie tarta mozzarella)


Ciasto francuskie wyciągam z opakowania. Rozwijam i kroję na kwadraty. Drobinki układam na środku przygotowanego kawałka ciasta i sklejam dwa naprzeciwległe końce (tak jak na zdjęciu).



Tak przygotowane paróweczki układam na blaszce do pieczenie i posypuję serem.


Wkładam do piernika rozgrzanego do 180°C na ok. 12-15  minut.




Smacznego!





zBLOGowani.pl