Wiem,
trochę monotematycznie, ale ostatnio zakochałam się w makaronach i tym co w
jakże łatwy i szybki sposób można z nich ‘wyczarować’.
Składniki:
·
125
g pomidorków koktajlowych
·
Ząbek
czosnku
·
Garść
świeżej bazylii
·
Mozarella
·
Oliwki
·
Makaron
( ja użyłam fettuccine)
·
Sól,
pieprz
Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół. Bazylię i czosnek
drobno siekamy. Mozarellę, po odsączeniu z zalewy, rozrywamy w rękach na drobne
kawałki.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewany odrobinę oliwy z oliwek z posiekanym
czosnkiem. Dodajemy do tego pomidorki i doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę
podsmażamy aż pomidory puszczą sok i powstanie delikatny sosik.
Taką mieszankę
łączymy z ugotowanym makaronem. Dodajemy świeżą bazylię, oliwki oraz mozarellę
i wszystko mieszamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz